close menu icon
Kapcsolat

Irány Pécs

Irány Pécs Nonprofit Kft.

Hallgasd MOST az Irány Pécs által ajánlott rádiók műsorát!

close menu icon
Támogatás bezárása

Mellszívók és mellápolási termékekMagazin

Hírek és aktualitások. Programokról és eseményekről szóló beszámolóink, valamint hasznos tippeket és információkat nyújtó cikkek.

Facebook
X
LinkedIn

Mellápolási termékeket a várandósság minden időszakában ajánlott használni. A másállapot első szembeötlő tünete a mell megduzzadása, ami már az első heteket is megnehezítheti. A mell a hormonális változások miatt érzékenyebbé válik, ami miatt különösen fontos, hogy megfelelő méretű melltartót viselj. A merevítős melltartó hamar kényelmetlenné válik, és a bőr is igényli a nyugtató krémek használatát, hogy felkészítsük a szoptatásra.

A szoptatás természetes táplálási mód, mégis sok negatív társadalmi elvárás kapcsolódik hozzá. Minden kismamának lehetősége van gyermekét saját testéből táplálni. Ez azonban nem minden anyukának és babának sikerül. Már a kórházakban is kérhető szakképzett segítség, de a szobatársak, családtagok és barátnők is segítenek, hogy ne legyen szükség hozzátáplálásra.

Természetesen ideális helyzetben mindenki arra törekszik, hogy ennek az intim élménynek ne legyen több szemtanúja, mint szükséges, néha azonban nem mi alakítjuk a helyzetet, és alkalmazkodnunk kell. Évről évre egyre több kismama küzd a nyilvános szoptatás elismertségéért, a társadalom egyre nyitottabb.

A szoptatás csoda

Bárhogy indul a babával való kapcsolatunk, bízzunk magunkban. Megtalálhatjuk a hozzánk illő testhelyzetet, technikát és eszközöket. Ha másképp nem megy, a kisbabák bimbóvédővel is megtanulhatnak szopni. A lényeg, hogy ne adjuk fel. A cumisüvegből ömlik a tápszer, a szopizás közben azonban a babáknak a nyelvükkel kell kipréselni a megérdemelt adagot, amiben elfáradnak. Mindenkinek bele kell tanulnia ebbe a kemény munkába.

A mellre helyezés nyugtató. Bármi baja van a babának, a testkontaktus megnyugtatja. A cumival megpróbálhatjuk kiváltani a szoros testkontaktust, de az is teljesen normális, ha a babánk nem fogadja el a cumit vagy a cumisüveget.

Mellápolás és a mellszívó használata

A szoptatás kellemetlen velejárója lehet a tejcsorgás, ami ellen melltartóbetét, nagyobb mennyiség esetén szilikon tejgyűjtő kagyló használata ajánlott, melyet minden használat után sterilizálhatunk. Ha a melltartó átnedvesedik, helyezzünk bele nedvszívó betétet, ami megakadályozza az átázást. Ezt eldobható és környezetkímélő, mosható kivitelben is megvásárolhatjuk, de magunknak is elkészíthetjük maradék anyagok felhasználásával.

Testünk mind a két mellben termeli az éltető nedűt. Ha a baba csak az egyikből eszik, ajánlott kézi vagy gépi fejéssel eltávolítani a felesleges mennyiséget, és váltva kínálni. A mellszívóval a szülést követően érdemes minél előbb megismerkedni, mert a mell teljes kiürítése gyakorlást kíván. A modern mellszívó kíméletesen imitálja a szoptatást és serkenti a tejtermelést. Az USB-ről is tölthető eszköz egy- vagy kétfejes kivitelben kapható.

Arra legyünk figyelemmel, hogy az anyatej eleje hígabb, vége sűrűbb, táplálóbb. Lefejve, fagyasztva főzelékek sűrítésére vagy turmixok készítéséhez is felhasználható.

Facebook
X
LinkedIn

Pécs városát és turizmusát érintő  hírek és aktualitások. Programokról és eseményekről szóló beszámolóink, valamint hasznos tippeket és információkat nyújtó cikkek.

Pécs anno

Régen ezen az 5 strandon csobbantak a pécsiek

HULLÁM: az ország harmadik strandja volt, amelyet hullámgéppel láttak el A Hullámfürdőt sokan

Tovább olvasom
Magazin

Milyen migrén piercing fajták vannak?

A migrén hazánkban szinte népbetegségnek számít. A tüneteket eredményesen lehet csökkenteni a migrén

Tovább olvasom
MagazinTurizmus

Nyaralj személyi hitelből!

Az idén is szeretnél menni nyaralni, de nem jön ki a matek? Van rá megoldás, hogy végre ki tudj

Tovább olvasom

Üzenetküldése

Amennyiben kérdése lenne hozzánk keressen fel minket elérhetőségeinken, vagy küldje el kérdéseit üzenet formájában űrlapunk kitöltésével.